Makkumer Belboei Bio Keizerkwartet

Bio Keizerkwartet

At de Snert Begint Te Pruttelen, Dan Mut De Wurst Erin

Fokko Dam

CV de Oeletoeters is al sinds 1973 één van de grootste carnavalsverenigingen van het Noorden en is gevestigd in Sneek, dat in carnavalstijd de naam Drabbelterp heeft. 

Schilder Theo de Boer werd in 2014 gevraagd om Prins van deze carnavalsvereniging te worden. Gekscherend was zijn eerste reactie: ‘Nou, ik wil eigenlijk alleen maar Keizer worden’. Uiteindelijk is hij in 2015 toch Prins Carnaval geworden: Prins Theo de 3e. Hij werd bijgestaan door de secondanten Theo Koenen, Jos Kroon en Fokko Dam. Fokko Dam is o.a. bekend van het succesvolle feestduo De Zware Jongens. Sinds 2015 wordt dit illustere gezelschap ook wel ‘Het Keizerkwartet’ genoemd. 

 

het illustere gezelschap het ‘Het Keizerkwartet’het illustere gezelschap het ‘Het Keizerkwartet’

 

Tijdens het ‘corona-carnaval’ in 2021 toen de heren bij elkaar zaten om gezellig samen met hun echtgenotes naar enkele op tv gestreamde carnavalsprogramma’s te zien, begon Jos Kroon ineens te zingen: ’At de Snert Begint Te Pruttelen, Dan Mut De Wurst Erin’. Iedereen begon gelijk mee te zingen en een carnavalshit was geboren! Zo ook de naam van de act: ‘Keizerkwartet’.

Een paar maanden later zijn de heren de ‘Office Studio’ te Schraard in gegaan en onder bezielende leiding van producer Dylan van der Feen is dit het resultaat geworden. Het lied is niet alleen in het ‘Snekers’ (Sneker dialect), maar ook in het Nederlands opgenomen

De bijbehorende videoclips zijn gemaakt door Jan Douwe Gorter.

 

YouTube-link naar de videoclip van de Sneker versie 'At de snert begint te pruttelen dan mut de wurst er in:
https://www.youtube.com/watch?v=CXICLms3S9I
.