Makkumer Belboei Sociëteit Eendragt is WEER los.

Sociëteit Eendragt is WEER los.

….hoe lang deze keer…..

Redactie

Afgelopen woensdag kon de sociëteitshouder ook de deuren weer openen voor de leden van Sociëteit Eendragt. Een aantal had het spits al eerder afgebeten op de maandagavond bij de bridgeclub Makkum, maar dat was op de bovenzaal, echt maar niet echt. Het sociëteitslokaal is beneden. Dichtbij het biljart en de tap.

 

Leden van de sociëteit eendragt bespreken.........Leden van de sociëteit eendragt bespreken.........

 

De sociëteitsavonden beginnen zo rond de klok van acht uur, maar op dat ‘vroege’ tijdstip zijn voornamelijk de sporters aanwezig. Biljarten en kaarten zijn de favorieten. Ondanks alle perikelen rond het covid-19 virus en alle mutanten hadden een tiental ‘heeren’ de stoute schoenen aangetrokken en waren voorzien van alle benodigde paperassen en digitale hulpmiddelen afgereisd naar de Soos.

 

De avond evenwel was niet anders dan anders. Er werd een boompje gekaart en vervolgens werd onder het genot van een drankje de actualiteit besproken. Daarna werd er nog even uitgebreid stil gestaan bij het 200 jarig jubileum. Het feest werd in oktober net op tijd gevierd, maar de culturele uiting daarbij kon wederom niet doorgaan. Het is de bedoeling om dit najaar voor een ‘eventuele’ lockdown een avond voor de Makkumer bevolking te organiseren.

 

Het gaat lukken, maar er stroomt nog veel …..  door de kelen alvorens het volledige programma rond is. Wel kunnen we reeds verklappen dat de PubQuiz er binnenkort staat aan te komen, dus ‘slimste mensen’ bereid je voor. 

Op de website van de Sociëteit Eendragt vindt je meer informatie

 

.