Makkumer Belboei Samenwerkingsovereenkomst getekend voor zwembad Vitaloo

Samenwerkingsovereenkomst getekend voor zwembad Vitaloo

Persbericht

Op 18 februari ondertekenden gemeente Súdwest-Fryslân en Tineke de Rijke namens Stichting Ons Zwembad de samenwerkingsovereenkomst voor zwembad Vitaloo. Met deze overeenkomst gaat een nieuwe periode in voor het zwembad in Bolsward. De komende vier jaar streven de stichting en de gemeente samen naar een duurzame exploitatie van het zwembad.

Van de voormalig exploitant, Optisport, is per 1 januari 2021 afscheid genomen. Wethouder Bauke Dam: “In goed overleg met Optisport is de samenwerking afgerond. We zijn hen dankbaar voor al het werk in de afgelopen jaren. Er is een uitstekende overdracht gedaan, zodat wij nu zelf de exploitatie van het zwembad op ons kunnen nemen. Samen met het personeel dat overgenomen is. Daar zijn we blij mee.” 

Wethouder sport Bauke Dam wordt in zwembad Vitaloo geflankeerd door de voorzitter en penningmeester van Stichting Ons Zwembad Tineke de Rijke en Amarins Vellinga.Wethouder sport Bauke Dam wordt in zwembad Vitaloo geflankeerd door de voorzitter en penningmeester van Stichting Ons Zwembad Tineke de Rijke en Amarins Vellinga.

 

Opknapbeurt

Ondertussen zijn al de nodige werkzaamheden gestart om het zwembad op te knappen. Er ligt een nieuw geïsoleerd dak op het gebouw. Van de beweegbare vloer is het mechanisme de afgelopen zomer vervangen. Dit zorgt ervoor dat er efficiënt gebruik gemaakt kan worden van het zwemwater in het 25 meter bad. De buitenkant van het zwembad en het sanitair van de camping zijn geschilderd. Momenteel worden de ontvangsthal met de balie en de snackcorner vernieuwd. Dit alles draagt bij aan een prettig zwemklimaat en een fijne sociale ontmoetingsplek. Een deel van deze verbeteringen is mogelijk gemaakt door sponsoren. 

 

Aanbod zwembad 

Er wordt goed gebruik gemaakt van het zwemaanbod. Locatiemanager Jilco Venema vertelt: “We kregen meer aanmeldingen voor het leszwemmen, maar ook voor de doelgroepen. Ook van het leszwemmen op zondag is al goed gebruik gemaakt.” Voor wie extra uitdaging wil is er een borstcrawlcursus. De hoeveelheid deelnemers heeft er voor gezorgd dat deze inmiddels ook alweer van start is gegaan. De verruiming van de zwemtijden, ook tijdens de vakanties, zorgt ervoor dat er meer bezoekers komen. Ook is de samenwerking met de scholen weer opgepakt: de Sint Maartenschool en het Marne College organiseerden hun natte sportdagen en schoolkamp bij Vitaloo. “De bezoekersaantallen kunnen nog wel verder omhoog,” vervolgt Jilco. “Daar gaan we dit jaar ook op inzetten.”  

 

Samen de schouders eronder

Stichting Ons Zwembad ondersteunt en adviseert de gemeente Súdwest-Fryslân bij de exploitatie van het zwembad. Voorzitter Tineke de Rijke is optimistisch: “Door vernieuwing van activiteiten hopen we meer bezoekers aan te trekken. Daarnaast proberen we een mooie club vrijwilligers aan het zwembad te binden om mee te helpen met het realiseren van deze doelen. Wethouder Bauke Dam vult aan: “Door onze krachten te bundelen bieden we aan jong en oud een prachtige zwemplek in Bolsward. Ik roep daarom ook iedereen op, om hier vooral te komen zwemmen.”

 

 

 

.