Vlaggen Oekraïne in Makkum. Makkumer Belboei

Vlaggen Oekraïne in Makkum.

Redactie

Maandag 7 maart is Nederland volledig in de ban van Oekraïne. De meest duidelijke actie is waarschijnlijk die, van de gezamenlijke omroepen. Onder de noemer Radio 555 wordt geld ingezameld voor Giro 555. Dit geld komt ten goede aan de slachtoffers van, en wij zeggen het ronduit, de oorlog in Oekraïne.

De stichting 40-45 heeft op een drietal plaatsen in Makkum de vlag gehesen. De bedoeling was om dit bij het monument aan de Buren te doen, maar de vlaggenmasten zijn nog niet geplaatst. De vlaggen zijn gehesen in de tuin van 'toskedokter' Hoekstra, bij de familie Nadema aan de Ds. L. Touwenlaan en bij de voormalige vestiging van Bergsma aan de rondweg.

 

De Stichting 40-45 is jaarlijks nauw betrokken bij de dodenherdenking in Makkum en heeft nu het initiatief genomen om de vlaggen te hijsen als steun betuiging aan de bevolking van Oekraïne. Vele anderen, maar zeker de leden van de Stichting 40-45 weten wat de gruwelijke gevolgen zijn van een  oorlog. Zeker nu het er op lijkt dat de Russen vele burgerslachtoffers maken. 

Feddie Bouma en Jan Volbeda hebben de vlag gehesen in de tuin van Feddie de Boer en Joep Bergsma hebben de vlag gehesen in de tuin van 'toskedokter' Hoekstra

 

.