Flemming, StukTV, Fokke Simons, Jet van der Steen en veel talent uit de regio op VERS! Festival Makkumer Belboei

Flemming, StukTV, Fokke Simons, Jet van der Steen en veel talent uit de regio op VERS! Festival

zaterdag 18 juni in het Bolwerk en het Atrium in Sneek

Persbericht

Het programma voor VERS! 2022 is bekend. Onder meer Flemming, StukTV, Fokke Simons en Jet van der Steen treden zaterdag 18 juni op bij het festival voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar dat jaarlijks door CKS wordt georganiseerd. Traditiegetrouw biedt VERS! een podium aan muziektalent uit Súdwest-Fryslân. In totaal treden vijftien bands en singer-songwriters op, verdeeld over drie podia bij het Bolwerk en kunstencentrum Atrium. Verder is er een plein met dj's, racesimulatoren, loungeplekken, arcade games en drankjes. Het festival begint om 20.00 uur en duurt tot middernacht.

Broken Braas op het laatste Vers! in 2020Broken Braas op het laatste Vers! in 2020

 

Flemming

Flemming (Flemming Viguurs) won in 2016 het programma Giels Talentenjacht en had daarna succes met het nummer 'Digital Age'. In 2019 bracht hij zijn debuutalbum Black & Grey uit. Ook is hij medeauteur en zanger van ‘Miss You’ van Tungevaag, Sick Individuals en Marf. Het nummer stond in diverse Europese en Amerikaanse hitlijsten. Na zijn Engelstalige successen is Flemming, die samenwerkte met Glennis Grace, Kriss Kross Amsterdam en vele anderen, zich gaan focussen op Nederlandstalig werk.

 

StukTV

Presentatoren Giel, Thomas en Stefan van StukTV maken spraakmakende, bizarre, humoristische en uitdagende content. Series als Jachtseizoen, De Kluis, Woensdagopdrachten en Stuk-X worden miljoenen keren bekeken op YouTube en social media. Daarnaast is StukTV muziekproducer.

Links op de foto Flemming. Rechts StukTVLinks op de foto Flemming. Rechts StukTV

 

Fokke Simons, Jet van der Steen

Fokke Simons is een van de grootste hiphopsensaties van Nederland. In hun teksten en aanstekelijke producties gaan zelfspot en humor hand in hand met een bak talent. Het viertal combineert hiphop, pop en house tot één sound in hits als 'Oh My', 'Ballin' en 'Fancy'. De 19-jarige Jet van der Steen bereikt vanuit haar slaapkamer een groot publiek door regelmatig covers en hertalingen te plaatsen op TikTok, Instagram en YouTube. Eind vorig jaar bracht ze haar eerste single uit, 'Uitzichtloos'.

 

Orange Effects, Raptiel

Toegankelijkheid ontmoet complexiteit in een kunstig midden bij de broers Sander en Martijn van der Sluis van Orange Effects. Hun mix van hiphop, R&B en pop plus de persoonlijke en kwetsbare teksten teksten vol esthetische overgave zorgen voor een unieke, dromerige sfeer. Raptiel, oftewel Martijn Werkhoven uit Franeker, is dankzij zijn comedyrap met dansbare beats behoorlijk bekend geworden op TikTok. Raptiels Friese covers van bekende hits worden meer dan honderdduizend keer bekeken. 

 

Lokaal talent

Al tien jaar geeft VERS! jong muziektalent uit de regio de kans om voor een volle zaal te spelen en podiumervaring op te doen. Zoals elke editie laat de swingende Bogerman Bigband horen wat ze in huis heeft. Speciaal voor de gelegenheid spelen de scholieren samen met Jet van der Steen. Ook de Bogerman Bogies zijn van de partij. Dat RSG Magister Alvinus eveneens barst van het muziektalent, gaan de RSG Popvocals bewijzen. Verder treden zes bands van kunstencentrum Atrium op: Big Bunny, Error, Skarnepeoples, Vibes, Nazgûl en Unlocked. Nieuw vanaf dit jaar is dat de professionele artiesten beter aansluiten op de interesses van jongeren. VERS! is dus niet alleen een festival door jongeren, maar vooral ook een festival voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar oud. Mede om die reden is het logo vernieuwd. Binnenkort vind je het volledige programma online op versfestival.nl 

 

.