Makkumer Belboei CDA verwacht gevoelig verlies, FNP komt met vragen?

CDA verwacht gevoelig verlies, FNP heeft vragen?

..eindelijk een beetje ... in buitengewoon saaie campagne...

Redactie

Oké we bevinden ons in zwaar weer. Eerst trekt het Covid-19 virus een grote wissel op het dagelijks leven en nu meent iemand in Rusland dat tijd werd om weer eens heel veel onschuldige mensen de dood in te jagen. En  om wat? Geen idee en wij nemen aan dat iedereen met enig verstand dat ook niet weet. Het heeft evenwel wel een grote wissel getrokken op de verkiezing voor de gemeenteraad in Nederland. Die willen maar niet loskomen. Het gevolg? Wie weet waarom hij/zij waarop stemt.

De nummer drie van de CDA lijst, Hero Veger, denkt dat zijn partij een gevoelige tik krijgt in Súdwest-Fryslân. De heer Veger, oud bankier en sinds kort wonend in Makkum, staat nummer drie op lijst voor het CDA. Tijdens een toevallige ontmoeting liet Hero zich ontvallen, dat hij verwacht dat het CDA in  Súdwest-Fryslân wel eens een gevoelig verlies zou kunnen incasseren.

Een behoorlijk pittige uitspraak toch! De vraag is natuurlijk waarom, waardoor? Hebben de raadsledn en wethouders van het CDA zich te weinig laten gelden de afgelopen periode en/of hebben zij te weinig een stempel kunnen drukken op de lokale politiek? Deze vraag is niet beantwoord. Maar het is aannemelijk dat de partij zelf in aanloop naar de verkiezingen hierover op zijn minst heeft nagedacht. Op dit moment een antwoord formuleren was blijkbaar niet mogelijk?

 

De FNP in Súdwest-Fryslân doet het op het gebied van profileren nauwelijks beter. "Verkoop woningen boven de Jumbo roept volgens de FNP vragen op, zo lezen we op social media." Vragen? Een politieke partij komt met antwoorden. Eens in de vier jaar krijg je als politieke partij een mogelijkheid om te laten zien waarvoor je staat. Niemand zit te wachten op een partij die worstelt met vragen.

 

Natuurlijk trekt de oorlog in Oekraïne een grote wissel op de campagne rond de verkiezing voor de gemeenteraad van dinsdag 16 maart, maar dat mag niet de reden zijn om niet met een duidelijk beeld voor de toekomst te komen. De wereld draait door ook na 16 maart. Een partij die een beeld heeft van hoe komt daarmee naar buiten en vraagt de kiezer om goedkeuring voor haar visie.

Dan kan de kiezer echte keuzes maken.

 

Gemeenteraadsverkiezigen 16 maart 2022. Wie weet waarop en waarom?Gemeenteraadsverkiezigen 16 maart 2022. Wie weet waarop en waarom?

 

Hulp nodig? probeer de stemwijzer

 

 

 

.