Makkumer Belboei Inspirerende stadswandeling door Bolsward voor toerist én inwoner

Inspirerende stadswandeling door Bolsward voor toerist én inwoner

Persbericht

Wandelen is goed voor iedereen, maar er is meer dan die 10.000 stappen per dag. Door te wandelen kom je op de mooiste plekjes. VVV Waterland van Friesland gaat toerist en inwoner van Zuidwest Friesland daarom extra inspireren met leuke en mooie stadswandelingen. De eerste stadswandeling werd dinsdag 15 maart overhandigd aan Pascal Arts, directeur-bestuurder van het Cultuurhistorisch Centrum ‘De Tiid’ in Bolsward. Die plek vormt het startpunt van de eerste Elfstedenstad-wandeling.

 

ThomasVaer Fotografie-VVV Waterland van Friesland. Overhandiging eerste exemplaarThomasVaer Fotografie-VVV Waterland van Friesland. Officiële overhandiging aan Pascal Arts

 

De stadswandeling door Bolsward biedt een overzichtelijke en handzame route. Stap voor stap word je als toerist en inwoner meegevoerd door de historische Elfstedenstad. De wandelaars ontdekken dat Bolsward haar historische rijkdom en schatten goed bewaard heeft. Eerst door de verbinding met de Marnezee als Hanzestad en later door de boter- en zuivelhandel. Sommige schatten vallen direct op, zoals het rijkversierde stadhuis en de bijzondere fontein De Vleermuis van de 11fountains. Andere moet je echt ontdekken. Zo kun je in de koorbank van de kerk een duivel zien die een oliebol vasthoudt. Waarom hij dat doet? Dat vertelt de stadswandeling! De wandeling door Bolsward is 4 kilometer lang en biedt volop bezienswaardigheden en historische feiten en weetjes.

 

Beginpunt ‘De Tiid’

De stadwandeling heeft als startpunt het Cultuurhistorisch Centrum ‘De Tiid’, waarin ook de VVV van Waterland van Friesland is gevestigd. Directeur-bestuurder Pascal Arts is vereerd. “De Tiid is een mooi begin- en eindpunt voor een stadswandeling door Bolsward”, stelt hij. “In ons museum kunnen wandelaars onder andere meer te weten komen over de geschiedenis van Zuidwest Friesland, er onderdeel van worden en zelf geschiedenis maken. Wij bieden een plek voor echte verhalen. Een mooi onderdeel van de wandeling dus.” De stadswandeling is officieel overhandigd aan Pascal Arts bij De Tiid. En vanaf nu is de stadswandeling is bij de  VVV locatie in ‘De Tiid’ en via de webshop van VVV Waterland van Friesland te koop (www.waterlandvanfriesland.com). De prijs bedraagt drie euro.

 

Meer stadswandelingen 

Na Bolsward krijgen ook de andere Elfsteden in Waterland van Friesland een eigen stadswandeling. In april komt die van Stavoren uit. Later volgen de stadswandelingen voor Hindeloopen, Sloten, Workum, Sneek en IJlst. “We willen hiermee op een laagdrempelige manier toeristen én inwoners inspireren om op ontdekking te gaan door de stad”, vertelt Floriaan Zwart van VVV Waterland van Friesland. “Een stad biedt meer dan winkels, cafés en restaurants. Er is zoveel te zien. Een stadswandeling helpt je om die prachtige dingen te ontdekken en vertelt je er ook meer over. Zo komt elke Elfstedenstad in Zuidwest Friesland nog meer tot leven. Je ontdekt parken, musea, historische gebouwen... Alles om elke stad nog meer te gaan waarderen.”