Makkumer Belboei Hetty Janssen informateur Súdwest-Fryslân

Hetty Janssen informateur Súdwest-Fryslân

PvdA Súdwest-Fryslân vraagt Gedeputeerde Hetty Jansen om het informatieproces te starten

Persbericht/Redactie

Mevrouw Hetty Janssen is door de PvdA Súdwest-Fryslân gevraagd het informatieproces te starten. Janssen is fractievoorzitter van de PvdA in de Provinciale Staten van Fryslân.

De PVDA is als winnaar uit de verkiezingen naar voren gekomen en is nu de eerst aangewezen partij om te onderzoeken welke mogelijkheden er liggen voor een nieuw college. De afgelopen raadsperiode zat de PVDA in Súdwest-Fryslân in de oppositie maar normaliter gaat de partij de komende 4 jaar als grootste collegepartij een stempel drukken op de politiek in Súdwest-Fryslân.

Ongetwijfeld zal Hetty Janssen het beeld dat de PVDA heeft voor de komende jaren en de gewenste werkwijze als uitgangspunt nemen voor haar gesprekken. Marijke Roskam lijstrekker van de PVDA heeft dat als volgt verwoord: "Al jarenlang zijn we een grote partij en een zeer solide en sociale factor in Súdwest-Fryslân. Toegankelijk en hard werkend voor de bewoners, betrouwbaar en collegiaal in de raadszaal. Wat mij betreft nemen we onze verantwoordelijk weer in het college en kunnen we goed meebouwen aan de toekomst van onze gemeente.

De switch weer terug van oppositie naar coalitie heb ik eerder meegemaakt in de provinciale politiek. Samen met mijn partijgenoten ben ik ambitieus en kijk ik bij ieder onderwerp door een sociaal-democratische bril, dat gaat heel goed samen met een collegiale en warme houding waarbij we tot mooie ontwikkelingen komen."

 

Gedeputeerde Hetty Janssen van de Provincie Fryslân start het informatieproces namens de PVDA Súdwest-Fryslân.Gedeputeerde Hetty Janssen van de Provincie Fryslân start het informatieproces namens de PVDA Súdwest-Fryslân.

 

“Mevrouw Janssen heeft veel ervaring in de politiek en weet goed wat de successen zijn van een goed proces van informatie en formatie. Ze is oprecht geïnteresseerd in ieders idealen en standpunten, heeft een warme persoonlijkheid met humor en houdt altijd de focus op een goed proces waarin iedereen zich gezien en gehoord voelt”, aldus PvdA-lijsttrekker Marijke Roskam. 

 

De informateur start deze week met het inplannen van de eerste afspraken. Janssen: “Ik ga met alle partijen in gesprek en zal met open vizier de gesprekken ingaan. Ik kijk er naar uit iedereen te spreken en vind het een eervolle taak bij te dragen aan de democratie in deze gemeente.”