Kunst Kuier XL Pingjum, Makkumer Belboei

Kunst Kuier XL Pingjum

...vorig jaar sprak de Leeuwarder Courant over een 'betoverende kuier'...

Persbericht

Van zaterdag 21 mei tot en met zondag 19 juni is er voor de tweede keer een bijzondere wandeling uitgezet rond Pingjum. Vorig jaar sprak de Leeuwarder Courant over een 'betoverende kuier' en ook dit jaar kan iedereen zich laten meevoeren door de kleurrijke en verrassende beelden. Rond de Kuier worden ook muziekoptredens, workshops voor kinderen en een iepenloftspul georganiseerd.

 

De Kunst Kuier XL begint net buiten het dorp, tegenover de Burenlaan1 in Pingjum. De toegang is gratis. Kleurrijke foto’s van anderhalve meter bij een meter vertellen ieder een eigen verhaal. Langs het schelpenpad staan de glazen torens van Elske Klik te schitteren. Bauke Terpstra en Tanja van Abbema verleiden de bezoekers om een ritueel met de Friese klei uit te voeren. Of neem plaats in het ‘huisje’ van Annelies Alewijnse. In haar multimedia project kun je via jouw eigen telefoon de geluiden en gefluisterde zinnen bij de installatie horen terwijl je naar haar collages kijkt. Fotograaf Ton Groothaar toont niet eerder gepubliceerde foto’s uit zijn serie ‘Het Spint’. Bij deze serie hoort het lied van de Friese muzikant en songwriter Esther de Jong dat via een QRcode op de eigen telefoon te beluisteren is.  


De Kunst Kuier XL voert via de randen van kunstenaarsdorp Pingjum naar de Riegeweg, met prachtig uitzicht over de akkers en de zeedijk. Wie wil kan de route verder uitbreiden naar de Zeedijk of de Middeleeuwse ringdijk de Pingjumer Gulden Halsband. 

Tijdens de laatste twee weekenden van de Kunst Kuier worden er extra activiteiten georganiseerd. Er zijn open ateliers, muziekoptredens en exposities in kerken en schuren. Ook is er een mini iepenloftspul, getiteld ‘Het einde van een klimaatactivist’, dat zich midden tussen de kunstwerken van de Kunst Kuier afspeelt. 

Data en tijden:

Kunst Kuier XL: doorlopend geopend van 21 mei tot en met 19 juni, toegang gratis.
Mini iepenloftspul 'Het einde van een klimaatactivist': Meerdere uitvoeringen op 11, 12, 18 en 19 juni. Toegang: € 6,00
Kinderfeest met kunst voor oud en jong. Workshops met timmeren, spelen in een band, voelstenen maken, pottenbakken, kunst van afvalmateriaal maken, en muziekoptredens. 

Op zondag 19 juni van 10.00 tot 17.00 uur in Nije Trije, Nesserlaan 4A. Toegang is gratis.
Open ateliers, exposities en muziekoptredens: zaterdag 18 juni van 13.00 tot 17.00 uur. Zondag 19 juni van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

 

Zie voor het volledige programma: www.kunstachterdijken.nl

 

Elske Klik glastoren blauwElske Klik glastoren blauw