Koninginnevereniging kan eindelijk weer een feest organiseren., Makkumer Belboei

Koninginnevereniging kan eindelijk weer een feest organiseren.

Redactie

De afgelopen jaren werd wat er mogelijk was bepaald door het Covid-19 virus en alle beperkende maatregelen die daar uit voort vloeiden. Maar nu is het bestuur van de vereniging er toch weer in geslaagd een representatief programma samen te stellen met voor iedereen wel iets.

 

Waar in het verleden een grote feesttent het middelpunt van  de activiteiten was vinden deze nu voornamelijk plaats in het centrum, op de haven en bij de lokale horecaondernemers. De festiviteiten beginnen dinsdag 26 april met de ‘Koningsnacht’. In de horeca rond het plein vinden diverse optredens plaats. Voor een volledig overzicht: zie onze agenda, of raadpleeg de website van de Koninginnevereniging

ArchieffotoArchieffoto's Makkumer Belboei

 

Woensdag 27 april vinden er verscheidene activiteiten plaats. Klassiekers zijn de rondgang van Hallelujah, het kanonschieten op de haven, de kinderrommelmarkt, de kinderspelen en de Stormbaanrace. Ook de oranjelunch, ooit geïntroduceerd bij de introductie van 27 april (2014) als ‘Koningsdag’ staat op het programma. Vanaf 11:45 uur serveren een vijftal horecaondernemers deze lunch in hun eigen bedrijven en hopelijk als het weer het toelaat op de terrassen. Nog niet hele echte klassiekers, maar wel opnieuw opgenomen zijn de ‘bekendmaking van het lokale ‘Koningspaar’, tijdens de Aubade, en de ‘Makkumer van het jaar’.

 

De bovenzaal van de Prins wordt hiervoor omgetoverd tot ‘Ridderzaal’. Tijdens de ‘Ridderborrel’ wordt ‘de Makkumer van het jaar’ bekend gemaakt. Misschien wel middels de ‘Ridderslag’.

Dit is ook een mooie gelegenheid om terug te kijken op alle activiteiten die in de afgelopen 124 jaar hebben plaatsgevonden. Vast en zeker de autocross en het beachvolleybal worden genoemd, maar of de jaarmarkt, paardenmarathon, de playbackshow, de fjoerrin, de modeshow, straatkaatsen en nog veel en veel meer ook tot de actieve herinneringen behoren…  Een mooi moment dus om even na te praten over toen, maar zeker ook over nu, of om zelf suggesties aan te dragen voor een volgende keer.

 

Op vrijdag 29 april wordt het programma afgesloten met de ‘Koningsbingo’ in het Anker.