SailWise houdt kortste zeilwedstrijd, Makkumer Belboei

SailWise houdt kortste zeilwedstrijd

Renee van Woerkom-Sailwise

SailWise – bekend van haar zeilvakanties voor mensen met een beperking – houdt op maandag 18 april in Elahuizen de kortste zeilwedstrijd in Friesland. Bezoekers van de open dag in watersportcentrum It Sailhûs kunnen meedoen aan deze zeilwedstrijd van niet meer dan 40 meter. Op 2e Paasdag wordt er van 12.00 tot 18.00 uur gevaren met radiografisch bestuurbare zeilbootjes, die SailWise beschikbaar stelt.


Open dag

“De wedstrijd en open dag is voor iedereen die nieuwsgierig is naar onze activiteiten in Friesland”, vertelt SailWise-directeur Renske Rietbergen. SailWise organiseert watersportvakanties voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Rietbergen: “Veel mensen hebben It Sailhûs vast al eens gezien vanaf de Fluessen en onze catamaran Beatrix is voor velen ook een bekend schip. We bieden geïnteresseerden nu de mogelijkheid om van dichtbij te zien wat we precies doen bij SailWise én om ook zelf mee te varen.”

 

Zeilen voor mensen met een beperking

SailWise biedt mensen met een beperking de mogelijkheid te ontdekken wat zij wél kunnen. Zeilen is niet alleen een leuke tijd op het water, maar geeft deelnemers ook zelfvertrouwen en het helpt hen meer uit het dagelijks leven te halen. De Beatrix is speciaal voor SailWise gebouwd, volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk. “Dankzij de catamaran en de faciliteiten van It Sailhûs kunnen we íedereen de mogelijkheid bieden om actief te zeilen, ongeacht de mate van iemands beperking. Zo kan iemand met een dwarslaesie zelfstandig het schip besturen en iemand met een visuele beperking navigeren.”

 

Watersportcentrum It Sailhûs aan de Mardyk 11 in ElahuizenWatersportcentrum It Sailhûs aan de Mardyk 11 in Elahuizen

 

Kortste zeilwedstrijd

Bezoekers van de open dag in watersportcentrum It Sailhûs kunnen een kijkje nemen in de accommodatie, een zeiltochtje maken op de Beatrix en meedoen aan de kortste zeilwedstrijd. Rietbergen: “We hebben voor de bezoekers aan onze open dag een parcours van 40 meter in onze haven uitgezet voor twee radiografisch bestuurbare zeilbootjes. De winnaar krijgt natuurlijk een echte beker met de titel ‘winnaar van de kortste zeilwedstrijd‘.”

De open dag vindt plaats op maandag 18 april 2022 van 12.00 tot 18.00 uur in watersportcentrum It Sailhûs aan de Mardyk 11 in Elahuizen. Naast deze zeilwedstrijd zijn er tal van andere leuke activiteiten voor jong en oud. Meer informatie is te vinden op www.sailwise.nl/opendag-it-sailhus.