Heel veel bezoekers bij de ‘Je bent niet alleen tour’, Makkumer Belboei

Heel veel bezoekers bij de ‘Je bent niet alleen tour’

....Het paasverhaal in woord en beeld anno 2022....

Redactie

Donderdagavond moesten Makkumers een keuze maken. Of kijken naar The Passion 2022, alweer de twaalfde editie van The Passion, een Nederlands muzikaal-bijbels evenement dat jaarlijks op Witte Donderdag wordt gehouden, of een bezoekbrengen aan de grote tent op de parkeerplaats voor de Jumbo om naar de ‘Je bent niet alleen tour’ te komen kijken en luisteren.

Velen, zeker jongeren, hadden voor de tweede optie gekozen. Om halfacht had zich al een rij gevormd bij de ingang en om halfnegen toen het programma los ging zat de tent afgeladen vol en moesten velen het staande volgen.

Foto Eric Steenhuis: Een volle tent volgt het paasverhaal in Foto Eric Steenhuis: Een volle tent volgt het paasverhaal in 'Je bent niet alleen'.

 

"Door de ‘Je bent niet alleen tour’ willen we laten zien dat het verhaal van Pasen ook vandaag nog ontzettend veel hoop biedt. Juist in een tijd als deze, waar het vaak gaat over ons eigen succes of onze eigen kracht om dingen te bereiken, sta je er niet alleen voor. Deze vaste hoop kan je vinden in de persoon van Jezus. Dat is de kern van Pasen. Veel mensen hebben dit ooit wel eens gehoord, maar het lijkt een ver van je bed show." zo vertelt een woordvoerder van het team.

 

Om het verhaal te kunnen vertellen is daarom gekozen voor een vorm die beter verbindt en aanslaat bij mensen in deze tijd. Verschillende kunstvormen worden ingezet om het zo beeldend mogelijk te vertellen. Natuurlijk via de verhaaltrant , maar ook met afbeeldingen van de zandtovenaar, Gert van der Vijver, die met een lichtbak en een hoop zand schitterende creaties maakt, of via de diverse jongleer kunsten. Met een lied als ‘In nije dei’ wordt bijvoorbeeld duidelijk dat door de opstanding van Jezus ook voor jou een nieuwe dag kan aanbreken. En door een jongleursact met messen leer je dat eerst een stap in vertrouwen nodig is om dit te kunnen zien. Bezoekers van de tour ontdekken zo hoe de kruisiging en opstanding van Jezus hun leven kan raken.

 

Foto Eric Steenhuis: Syb van der Ploeg en Sterre KoningFoto Eric Steenhuis: Syb van der Ploeg en Sterre Koning

 

We zijn er ons als team bewust van, dat de ‘Je bent niet alleen tour’ zeker vragen kan oproepen.  Mensen die door willen praten over wat ze die avond beleefd hebben, kunnen het team van de Niet Alleen tour bereiken via de website www.nietalleentour.nl. Zondag sluiten we de tour af in Sneek. Inclusief livestream voor zij die er niet bij kunnen zijn. 

 

Na afloop van de voorstelling was er nog ruimte voor een foto moment. Met name Sterre Koning mocht langdurig opdraven. Vele met name jongere bezoekers wilden met haar op de foto. In 2018 bracht ze het tot de halve finale in ‘The Voice Kids’.  Met beroemde mensen op de foto willen is dus blijkbaar van alle tijden.

 

De groep vrijwilligers die in Makkum bij grotere evenementen de verkeersregeling onder haar hoede neemt was nu bereid gevonden om voor een ordelijk verloop van de avond zorg te dragen. Gezien de grote opkomst een verstandige zet.

Foto Eric Steenhuis: De tent stroomt volFoto Eric Steenhuis: De tent stroomt vol