Vakantiehuizen van gastvrij Zuidwest Friesland nu direct te boeken via Google , Makkumer Belboei

Vakantiehuizen van gastvrij Zuidwest Friesland nu direct te boeken via Google

Persbericht/Redactie Makkum 09-06-2022

Wie op Google zoekt naar een leuke plek om te overnachten in Friesland, kan voortaan direct via Google Vacations Rentals een beschikbare accommodatie boeken. VVV Waterland van Friesland heeft namelijk het boekbare aanbod in de regio Zuidwest Friesland aan deze nieuwste technologie van Google gekoppeld. Daarmee presenteert VVV Waterland van Friesland zich samen met de leden nog meer als inspirerende en informatieve gastheer. Het aanbod dat online is te boeken, groeit met de dag. Bijkomend extraatje voor wie online boekt: elke toerist krijgt er een gratis Fries paspoort bij.

 

“Dankzij onze gezamenlijke inspanningen is het gelukt om via ons platform een groot aanbod van accommodaties online boekbaar te maken”, vertelt Floriaan Zwart, directeur VVV Waterland van Friesland. “Dat is heel belangrijk voor de gastvrijheid die wij toeristen graag willen bieden. Een potentiële bezoeker wil tegenwoordig direct weten wat er aan overnachtingsplekken beschikbaar is en wat dat kost. Doordat we dat nu direct inzichtelijk maken, zullen mensen sneller een weekendje weg of een langere vakantie inplannen. Een boekbaar aanbod zorgt voor een onmiddellijk welkomstgevoel.”

Helaas hebben wij geen enkele 'boekbaar' aanbod in Makkum gevonden. Ook niet bij de B&B's. Makkum heeft het blijkbaar niet nodig. Het ziet er wel goed uit. Misschien heroverwegen?

 

foto bij artikel: Vakantiehuizen van gastvrij Zuidwest Friesland nu direct te boeken via Google

 

Zoveel mogelijk accommodaties

Het streven van VVV Waterland van Friesland is om zoveel mogelijk accommodaties te laten aansluiten bij het onlineboekingssysteem. “Hoe groter het aanbod, hoe groter de gastvrijheid van onze regio”, zegt Floriaan. “Door hierin samen te werken, zorgen we voor inkomsten die uiteindelijk de gehele regio ten goede komen. Want iemand die komt overnachten, bezoekt natuurlijk ook de regio verder.” 

 

Aanbod groeit elke dag

Het aanbod op de website van VVV Waterland van Friesland, dat dus door Google eenvoudig wordt gevonden, groeit nog elke dag. Hierbij gaat het om onder meer vakantiehuizen aan het water, campings, trekkershutten, bed and breakfasts, appartementen en hotelkamers. Floriaan: “Onze regio heeft voor elke toerist wat te bieden en dat laten we graag online zien.” 

 

Wensen toeristen staan centraal

Op de vernieuwde zoek- en boekwebsite heeft VVV Waterland van Friesland bewust rekening gehouden met een aantal belangrijke wensen van mensen die online willen boeken. Dit zijn het niet in rekening brengen van reserveringskosten, het aanbieden van unieke accommodaties en het lokaal kunnen boeken. Ook de beste prijs krijgen zonder verborgen kosten, het kunnen maken van een duurzame reiskeuze en het kunnen rekenen op de zekerheid van een VVV, worden belangrijk gevonden. 

 

Fries Paspoort als extraatje

Als extraatje biedt VVV Waterland van Friesland bij elke boeking een ‘Fryske Paspoart’, oftewel een Fries paspoort aan. Dit boekje, dat eruitziet als een echt paspoort, staat vol inspirerende feiten en weetjes over Friesland. Ook biedt het paspoort diverse kortingen. Na de boeking kunnen mensen het paspoort, tijdens hun weekeindje weg of langere vakantie, komen ophalen bij een van de VVV-locaties in Zuidwest Friesland. Ze krijgen met het Friese document onder meer 10 procent korting op het assortiment van VVV Waterland van Friesland. Denk daarbij aan stadswandelingen, plattegronden en souvenirs, zoals Friese sokken en Friese kruidenlikeuren.