Makkum krijgt glasvezelnetwerk, Makkumer Belboei

Makkum krijgt glasvezelnetwerk

...campagne voor Bolsward wordt verlengd tot en met 26 juni...

DeltaFiber Makkum 10-06-2022

DELTA Fiber Netwerk gaat een glasvezelnetwerk aanleggen in Makkum. Na het verstrijken van de deadline van 8 juni bleek dat er ruimschoots voldoende inwoners zich hebben aangemeld voor glasvezel. De aanleg start al in juni 2022 en Makkum zal begin 2023 van glasvezel gebruik kunnen maken. In Bolsward bleek het aantal aanmeldingen te laag om de investering in het glasvezelnetwerk te kunnen doen.

Nu het zeker is dat er glasvezel komt in Makkum heeft DELTA Fiber Netwerk besloten om de campagne voor de inwoners van Bolsward te verlengen tot en met 26 juni. Als er dan voldoende animo is, zal ook daar gestart worden met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Aanmelden kan via gavoorglasvezel.nl, het Glasvezel Informatiepunt of lokale verkooppunten. 

ReplaceText

Glasvezel netwerk in Makkum gaat door.Glasvezel netwerk in Makkum gaat door.

 

Zarah van den Berg, projectmanager bij DELTA Fiber Netwerk, vertelt: “We zijn heel blij dat het gelukt is in Makkum. Makkum en Bolsward horen bij de laatste kernen in de gemeente die nog geen glasvezel hebben of gaan krijgen. Ook het buitengebied was al aangesloten of is in aanleg. De huidige verbinding is hier natuurlijk beter dan het in het buitengebied, maar de inwoners mogen zeker niet achterblijven. Ook de komende jaren moet de verbinding goed blijven in deze ondernemende plaatsen. Voor Bolsward zijn de geluiden ook heel positief, maar kwamen de aanmeldingen wat later op gang. We hebben daarom vertrouwen en goede hoop dat het na 26 juni alsnog gaat lukken.” 

 

Gratis glasvezel voor alle inwoners van Makkum

Van den Berg vervolgt: “In Makkum kregen we de steun van het Plaatselijk Belang, De Ondernemers Vereniging en de Vereniging van Bedrijven Makkum. Zij wilden glasvezel voor de leefbaarheid en een toekomstbestendig ondernemersklimaat. Deze partijen hebben samen met de lokale Voetbalvereniging Makkum de schouders eronder gezet en daarmee ook inkomsten voor lokale projecten opgehaald. Fantastisch en een verklaring voor dit hele mooie resultaat. Nu het zeker is dat er glasvezel komt, krijgen alle inwoners van Makkum een gratis glasvezelaansluiting aangeboden. Elke straat krijgt zo een internet- en televisienetwerk waar ze nog tientallen jaren mee toe kunnen. Vanaf week 24 kan de aannemer al voor de deur staan om samen te kijken waar de aansluiting het beste geplaatst kan worden. 

 

Maar let op, een glasvezelaansluiting is nog geen werkende verbinding. Wanneer mensen gebruik willen maken van de voordelen van glasvezel, dan kunnen zij een glasvezelabonnement afsluiten. Doen zij dit voor 26 juni, dan profiteren zij nog steeds van de welkomstaanbiedingen van de deelnemende telecomaanbieders en besparen zij de aansluitkosten.”

 

Glasvezel Informatiepunten in Bolsward en Makkum blijven voorlopig open

Mensen die twijfelen en meer willen weten over glasvezel of de aanleg ervan, zijn welkom bij het Glasvezel Informatiepunt in Makkum tegenover de Sint Martinuskerk aan de Kerkstraat 19A en in Bolsward aan de Jongemastraat 12. Of zijn kunnen bellen met de glasvezeladviseur via 06 3861 2970 (Bolsward) of 06 3861 2894 (Makkum).

 

Aanmelden kan verder via de website en de lokale verkooppunten die ook op gavoorglasvezel.nl te vinden zijn.