Mienskip denkt mee over mogelijk woningbouwproject Simmerfjild Makkum, Makkumer Belboei

Mienskip denkt mee over mogelijk woningbouwproject Simmerfjild Makkum

Persbericht Makkum 07-07-2022

Vijftig nieuwe woningen in Makkum. Het is een idee. Maar dan moet de mienskip (de lokale gemeenschap) er wel achter staan, vinden Frisoplan en de gemeente Súdwest-Fryslân. Ze organiseerden afgelopen week een eerste informatiebijeenkomst.

De locatie voor de 50 woningenDe locatie voor de 50 woningen

 

Project Simmerfjild

Op 10 maart sloot projectontwikkelaar Frisoplan B.V. (onderdeel van Friso Bouwgroep) een intentieovereenkomst met de gemeente. Ze gaan samen de haalbaarheid van het bouwen van vijftig nieuwe woningen op Simmerfjild (Melkvaart fase 2) in Makkum onderzoeken. Eind dit jaar moet dit duidelijk zijn. Het doel is om dan een stedenbouwkundig plan met een goed onderbouwd woningprogramma te hebben. Daarna besluit het college van de gemeente Súdwest-Fryslân of het instemt met het beoogde plan.

 

Mienskip betrekken

De informatiebijeenkomst van vorige week was een eerste stap. Tijdens deze bijeenkomst werd het voorgenomen participatieproces toegelicht en was er ruimte voor vragen. Na de zomervakantie is er nog een bijeenkomst. Ook dan kunnen geïnteresseerden uit Makkum en omgeving actief meedenken over Simmerfjild.

 

Website Simmerfjild en woonbehoefteonderzoek

Belanghebbenden kunnen zich inschrijven op de website van Simmerfjild en blijven op die manier op de hoogte. Daarnaast roept het projectteam iedereen op om mee te doen aan het woonbehoefteonderzoek, door de vragenlijst in te vullen op www.simmerfjild.nl. Aan de hand van deze uitkomsten toetsen Frisoplan B.V. en de gemeente de haalbaarheid, en krijgen de plannen vorm.