Maïsdoolhof Witmarsum eindelijk weer open!, Makkumer Belboei

Maïsdoolhof Witmarsum eindelijk weer open!

..opbrengst bestemd voor de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag..

Anneke Tolsma Makkum 11-07-2022

WITMARSUM – Het Maïsdoolhof staat er weer! Dit jaar al weer voor de 23e keer! Net als voorgaande paar jaar is het maïsdoolhof maar liefst 1,5 hectare groot. Dus genoeg ruimte om in te verdwalen. Gaat het jou lukken om de uitgang te vinden? Een maïsdoolhof is een doolhof gemaakt in een veld van maïs. Doordat het maïs ruim twee meter hoog kan worden, is het niet mogelijk om erover een te kijken, waardoor het ideaal is om er een doolhof van te maken. 

De entree van het doolhof.De entree van het doolhof.

 

Zoals elk jaar bevindt het doolhof zich op het stuk land van aardappelhandel Tolsma aan de Arumerweg 78a te Witmarsum. Ruwvoerhandel S. de Vries verzorgt het zaaien en oogsten van het maïs. Beide organisaties doen dit belangeloos. De entree bedraagt één euro en gaat volledig naar het goede doel: De Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. 

 

De Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. 


Deze hoeve is een vakantieplaats voor gezinnen met een zorgintensief kind (0 t/m 25 jaar). Voor deze gezinnen is het vaak moeilijk om op vakantie gegaan, omdat ze worden beperkt door bijvoorbeeld een rolstoel of wekelijkse therapie. Het doel van de hoeve is voor deze kinderen en hun ouders, broertjes en zusjes een ontspannende vakantie te bieden waar kinderen met een handicap plezier kunnen maken met leeftijdsgenootjes. Ook kunnen jongeren die zelfstandig of met begeleiding hun vakantie willen vieren, terecht in de hoeve.  

Het maïsdoolhof is tot ongeveer eind september elke dag van de week geopend. Voor meer informatie: familie Tolsma (0517-532133).