Beleef Uitgesteld Geluk op de Harsta State, Makkumer Belboei

Beleef Uitgesteld Geluk op de Harsta State

HdK Makkum 21-07-2022

Donderdag 28 juli komt het literatuurfestival Uitgesteld Geluk langs bij de Harsta State in Hegebeintum. Op Harsta State kunnen bezoekers genieten van het verhaal 'De boosaardige coyote'. Suzanne van Zwam leest dit verhaal, dat is geschreven door de Chinese Jiwen voor. Belangstellenden zijn vanaf 19 uur welkom. De vertelling is gratis toegankelijk.

 

Programma

De Harsta State is gelegen aan de Harstawei 25 in Hegebeintum naast het Kennis- en Informatiecentrum Terp Hegebeintum. Dit bezoekerscentrum blijft donderdag 28 juli extra lang geopend tot 19 uur. Bezoekers van Uitgesteld Geluk kunnen vooraf genieten van koffie of thee met gebak, en bezoek brengen aan de archeologische expositie, eventueel in combinatie met toegang tot de middeleeuwse kerk. Meer informatie vindt u op www.hegebeintum.info/bezoekerscentrum

 

Vanaf 19 uur zijn bezoekers welkom in de tuin van de Harsta State. De vertelling start omstreeks 19.30 uur en duurt tot 20.00 uur. Na afloop vertellen vrijwilligers graag meer over de bijzondere tuin, en de geschiedenis van de State. De vertelling is gratis toegankelijk. Vooraf aanmelden is niet nodig. Belangstellenden wordt gevraagd om zelf een stoel(tje) mee te nemen.

 

Harsta State

De State is nog niet toegankelijk voor bezoekers van Uitgesteld Geluk. Momenteel wordt de state gerestaureerd en ingericht door Hendrick de Keyser Monumenten. Vanaf medio oktober zal het huis verhuurd worden als vakantiehuis, en opent de grote zaal als een museumlocatie.

 

Uitgesteld Geluk

Tussen 7 mei en 14 augustus 2022, iedere dag tijdens het 100 dagen durend cultureel programma Arcadia, brengt Uitgesteld geluk van Leeuwarden UNESCO City of Literature een nieuw verhaal op steeds een andere, paradijselijke plek in Fryslân.

100 dagen, 100 verhalen, 100 locaties

De rode draad: de zoektocht naar schoonheid tijdens en na de pandemie. Wat geeft ons moed, welke zaadjes planten we voor de toekomst? Circa 100 auteurs schreven er allemaal een nieuw kort verhaal over. Vijftien professionele vertellers lezen deze verhalen voor. In de tuin bij de Friezen thuis, op volkstuincomplexen, in tuinen van staten en stinzen, in pluk- en theetuinen en op festivals. In het Nederlands, Fries of Engels.

 

Inspiratiebron is het veertiende-eeuwse meesterwerk van de Italiaanse dichter en geleerde Boccaccio: de Decamerone. Een verzameling van honderd verhalen, in tien dagen verteld door tien jonge mensen, op de vlucht voor de pest. Net als toen vertellen we elkaar ook nu verhalen om de tijd door te komen, om elkaar te vermaken, om te reflecteren op de ellende. Maar ook – en vooral – om weer een beetje schoonheid en geluk te vinden.