Goodie bag voor passeren sluis, Makkumer Belboei

Goodie bag voor passeren sluis

Persbericht/OVM Makkum 27-07-2022

In de zomer passeren honderden schepen de sluis van Makkum. De schouw is voor omstanders doorgaans een prachtig toneel. De meeste schippers kennen het klappen van de zweep, maar anderen hebben er knap moeite mee, soms onder scherpe kritiek  van hun gezinsleden en luide toejuichingen van de kant. Hetgeen leidt tot hilarische taferelen.

 

Goodie bag met Friese producten en een diner bon van een Makkumer restaurant

Havenmeester Hendrik van der Werf heeft nauwkeurig bijgehouden hoeveel schepen hij dit seizoen al heeft geholpen vanuit de Friese wateren naar het IJsselmeer en omgekeerd. De 2500e van het jaar 2022gaat hij op  3 augustus a.s. rond 14.00 uur in het zonnetje zetten. Die schipper vervolgt zijn of haar reis niet met lege handen. Hendrik overhandigt hem of haar een goodie bag met Friese producten en een dinerbon van een Makkumer restaurant die beschikbaar zijn gesteld door Ondernemersvereniging Makkum.

 

“De sluis van Makkum is een belangrijke toegang tot Friesland voor de varende gasten. Wij vinden het belangrijk dat zij zich hier thuis voelen en hier willen overnachten en gebruik maken van de faciliteiten die Makkum biedt” aldus Jacques Hoogenboom, de voorzitter van de Ondernemersvereniging Makkum.

 

De gemeentehaven van Makkum ligt tegen de dorpskern aan. De 175 ligplaatsen zijn rechtstreeks toegankelijk vanaf het IJsselmeer. In de binnenhaven van Makkum is plaats voor ca. 25 jachten. De gemeentehaven heeft goede voorzieningen als watertappunten en stroomvoorzieningen. Passanten hier kunnen gebruik maken van het sanitair gebouw.