Back to the Sixties, Makkumer Belboei

Back to the Sixties

.. zaterdag 30 juli, centrum Makkum, muziek uit de 60er-jaren..

Redactie Makkum 03-08-2022

‘s Avonds rond de klok van achten klonken nog steeds dé klanken uit de zestiger jaren en já er waren op dat tijdstip ook nog mensen die die tijd bewust hebben meegemaakt op het plein in Makkum. Maar om nou te spreken van een jaren 60 sfeer gaat toch echt even te ver.

 

Dansers en toeschouwers. Het beeld van de zaterdagavondDansers en toeschouwers. Het beeld van de zaterdagavond

 

De 40-ers en 50-ers dansten er lustig op los en langs de ‘dansvloer’ stonden ook enkele ouderen te heupwiegen, maar het riep absoluut niet het beeld van eertijds op. Nu kan dat haast ook niet ander, want het is al meer dan  een halve eeuw geleden dat het hoogtepunt van de jaren zestig plaatsvond.

 

Op op een weiland van de melkveehouder Max Yasgur nabij het plaatsje Bethel in de Sullivan County New York vond vanaf 15 tot en met 18 augustus 1969 het Woodstock festival plaats en het beeld dat daar werd neergezet heeft bepaald hoe de 60er-jaren van de vorige eeuw er hebben uit gezien. 

 

Op deze zaterdagavond in Makkum was dat beeld ver te zoeken. Vanaf het terras met een biertje werd het gebeuren door de overgrote meerderheid gadegeslagen. En de zo kenmerkende geur van een joint werd nergens meer geroken, de geuren van gebakken patat daarentegen overduidelijk wel.