2500e Sluispassage Makkum, Makkumer Belboei

2500e Sluispassage Makkum

...In de zomer passeren honderden schepen de sluis van Makkum. De schouw is voor omstanders doorgaans een prachtig toneel....

Persbericht/OVM Makkum 04-08-2022

Havenmeester Hendrik van der Werf heeft nauwkeurig bijgehouden hoeveel schepen hij heeft geholpen vanuit de Friese wateren naar het IJsselmeer en omgekeerd. De 2500e sluispassage werd op 3 augustus gedaan door het zeilschip “Stella” van Teun en Maud Blijenberg uit Utrecht.

De “Stella” werd op feestelijke wijze ontvangen in de sluis door havenmeester Hendrik van der Werk en bestuurslid Karin Lemmens van Ondernemersvereniging Makkum. Teun en Maud werd een goodie bag met Friese producten en een dinerbon van een Makkumer restaurant overhandigd, beschikbaar gesteld door Ondernemersvereniging Makkum.

 

v.l.n.r. Namens de OVM Karin Lemmens-Boll. Teun en Maud Blijenberg. Achter hen de havenmeester Hendrik van der Werfv.l.n.r. Namens de OVM Karin Lemmens-Boll. Teun en Maud Blijenberg. Achter hen de havenmeester Hendrik van der Werf

 

Tevens kregen zij een speciale ligplaats in de haven van Makkum toegewezen met eerste rang uitzicht op het optreden van de Drijvende Diva en het Dutch String Quartet dat diezelfde avond plaatsvond.

 

“De sluis van Makkum is een belangrijke toegang tot Friesland voor de varende gasten. Wij vinden het belangrijk dat zij zich hier thuis voelen en hier willen overnachten en gebruik maken van de faciliteiten die Makkum biedt” aldus Jacques Hoogenboom, de voorzitter van de Ondernemersvereniging Makkum.

 

De gemeentehaven van Makkum ligt tegen de dorpskern aan. De 175 ligplaatsen zijn rechtstreeks toegankelijk vanaf het IJsselmeer. In de binnenhaven van Makkum is plaats voor ca. 25 jachten. De gemeentehaven heeft goede voorzieningen als watertappunten en stroomvoorzieningen. Passanten hier kunnen gebruik maken van het sanitair gebouw.