Open Atelier Makkum, Makkumer Belboei

Open Atelier Makkum

450 jaar ambacht en innovatie

Redactie Makkum 11-08-2022 De brief die u vandaag of morgen tegemoet kan zien. Soms ook een folder...De brief die u vandaag of morgen tegemoet kan zien. Soms ook een folder...

 

Beste inwoner van Makkum, geachte heer, mevrouw,

Vanaf aanstaande zaterdag 13 augustus tot en met 30 september viert Koninklijke Tichelaar zijn 450-jarig bestaan. De oude Tichelaarfabriek aan de Turfmarkt wordt in deze periode tijdelijk opengesteld voor publiek.

In de oude fabrieksruimte is een Open Atelier, waar talentvolle ontwerpers samen met (oud-)medewerkers van Tichelaar nieuwe producten ontwikkelen die gemaakt worden van afvalstoffen. En in de oude winkel zijn foto's, filmbeelden en materialen uit het verleden te zien.  

Met deze brief en de bijgevoegde folder nodigen wij u, als inwoner van Makkum, persoonlijk uit om een keer te komen kijken. Het Open Atelier is gratis toegankelijk van woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00. U hoeft geen kaartjes te reserveren; u kunt gewoon naar binnen lopen.

Wij hopen dat veel Makkumers de weg naar deze bijzondere plek zullen weten te vinden. Om herinneringen op te halen, maar ook om een kijkje te nemen in de toekomst. U kunt de ontwerpers live aan het werk zien en er zijn oud-medewerkers van Tichelaar aanwezig die graag meer vertellen over hun ervaringen bij één van de oudste bedrijven van Nederland.

Het Open Atelier wordt georganiseerd door de Stichting Frysk Tichelwurk. Deze stichting is door oud-aandeelhouders en liefhebbers van Makkumer aardewerk speciaal opgericht om dit jubileum te vieren.

Vanaf aanstaande zaterdag bent u van harte welkom!

Namens het bestuur en de vrijwilligers van de Stichting Frysk Tichelwurk,

Ties Hartman Voorzitter.

De tekst van de brief, maar niet iedereen zal ook een folder krijgen zo blijkt. Helaas is een doos met folders voorlopig onvindbaar en zullen velen het uiteindelijk alleen met de brief moeten doen. Overigens geen reden om niet een bezoek aan het open atelier te brengen.

U bent van harte welkom1