Zuidergracht Concert, Makkumer Belboei

Zuidergracht Concert

Spetterend en sfeervol feest langs de Leeuwarder gracht

Mayra Hondema Makkum 26-08-2022

Leeuwarden maakt zich op voor een spetterend feestje! Op zaterdag 3 september kan binnen het sfeervolle decor van de Zuidergracht gratis genoten worden van een liveoptreden van Elske DeWall & Friends. Stichting Zuidergrachtconcert is vereerd dat ze dit cadeautje voor de tweede keer mag aanbieden aan de inwoners van Leeuwarden en hoopt op gulle gaven aan Voedselbank Leeuwarden; dit jaar het goede doel van het evenement.

 

Wat begon als droom van twee Leeuwarder dames, Lies Split en Saapke Postma, kreeg in 2019 handen en voeten door de ondernemersgeest van horeca-ondernemer Hotze Bouma van drink- en eetlokaal Proefverlof. Als Stichting Zuidergrachtconcert kregen ze het voor elkaar om Leeuwarden haar allereerste Grachtenconcert te geven. De initiatiefnemers zien het als een mooie manier om het nuttige met het aangename te verenigen: een feestje voor de bezoekers én een steuntje in de rug voor het goede doel. In 2019 was dat doel de Kanjerketting, in 2022 is dat Voedselbank Leeuwarden. “Ik weet na de impact van corona op onder andere de horeca maar al te goed hoe dun het lijntje is tussen ‘het goed hebben’ en ‘het met heel wat minder moeten doen’”. Vandaar dat een goed doel dat lokaal voor veel mensen een heel wezenlijk verschil maakt voor ons een logische keuze was voor deze editie.” 

 

Tijdens het voorprogramma, dat start om 20:00 uur, maakt Koester uit Leeuwarden zijn opwachting. Met 15 jaar ervaring spelen de drie mannen van deze coverband de mooiste Nederlands- en Engelstalige liedjes. De hoofdact is ook dit jaar Elske DeWall & haar Friends Leona Philippo, Krystl en Alides Hidding. De unieke, muzikale samenwerking van deze vier toppers gecombineerd met de sfeervolle locatie zal ook dit jaar een swingend en spetterend feestje opleveren! 

 

Het concert vindt plaats aan de Zuidergracht. Het water tegenover het terras van Proefverlof in de Blokhuispoort wordt omgetoverd tot concertpodium en aan weerszijden in het water is er een beperkt aantal plaatsen voor open sloepen. Let op: de grachten worden tijdelijk afgesloten, boten moeten ruim voor 19:00 uur een plekje bemachtigen. Wie niet over een boot of zeemansbenen beschikt kan vanaf de kade genieten van het concert. Er wordt geen entree gevraagd, maar vanzelfsprekend hopen de initiatiefnemers op een gulle gift aan Voedselbank Leeuwarden. Doneren kan nu al, op de site zuidergrachtconcert.nl vind je meer informatie en een link naar de doneeractie.