De Kleine Jantje Beton Loterij vandaag van start! , Makkumer Belboei

De Kleine Jantje Beton Loterij vandaag van start!

Basisscholen in actie voor meer buitenspelen!

Persbericht Makkum 15-09-2022

Utrecht 14 september – Drie op de tien kinderen spelen bijna niet buiten. Terwijl buitenspelen heel belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom verkopen ruim 220 scholen vanaf vandaag lootjes voor De Kleine Jantje Beton Loterij, om meer kinderen te laten buitenspelen. Van 14 t/m 28 september  komen leerlingen langs de deur om lootjes te verkopen via een machtigingsformulier en online met de Tikkie jij bent 'm! actie. 


Meer buitenspelen is belangrijk 

Ambassadeur en hoogleraar Neuropsychologie Erik Scherder legt uit: "De  sociale ontwikkeling, de motoriek en de focus van kinderen worden door buitenspelen vergroot". Met de opbrengst van De Kleine Jantje Beton Loterij laat Jantje Beton meer kinderen meer buitenspelen.


50% van de loterij opbrengst is voor de scholen. Zij kunnen dit besteden aan het vergroenen van het schoolplein,  speelmaterialen of buitenlessen. De overige 50% gaat naar de projecten en activiteiten van Jantje Beton. 

 

Makkelijk lootjes kopen 

Een lootje kopen is heel eenvoudig via een leerling in de buurt, de QR code  of via www.jantjebeton.nl/lootje. Je selecteert online een school, vult de gegevens in, kiest het aantal lootjes en betaalt via Tikkie. Je tikt daarna de actie heel gemakkelijk door van Groningen tot Maastricht via WhatsApp. 

 

Over De Kleine Jantje Beton Loterij 

Tijdens De Kleine Jantje Beton Loterij - in mei en september - verkopen leerlingen lootjes aan hun familie, vrienden en buurtbewoners. Via een machtiging  tot en met 28 september of online tot 31 oktober. Door mee te doen aan de loterij kunnen scholen geld inzamelen waarmee zij hun schoolplein verbeteren of een buitenactiviteit organiseren én steunen zij de projecten van Jantje Beton. Van ieder verkocht lot gaat er € 1,50 naar de school en € 1,50 naar Jantje Beton. Meer info: www.jantjebeton.nl/loterij