Zuid-Afrikaanse proeverij, Makkumer Belboei

Zuid-Afrikaanse proeverij

Marieke Jooste-Heinkens Makkum 19-09-2022

Op zaterdag 24 september organiseert Stichting Denova een gezellige en informatieve Zuid-Afrika middag voor alle belangstellenden. Er is een proeverij met verschillende Zuid-Afrikaanse lekkernijen zoals biltong (gedroogd vlees), wijn en zoetigheid. Dit evenement vindt plaats in de Sint Maartenskerk aan It Lange Ein 44 te Sibrandabuorren van 15.00 – 17.00 uur en de (beperkt aantal) toegangskaarten zijn gratis te verkrijgen via info@stichtingdenova.nl

Foto Marieke Jooste-Heinkens: Jacobus Jooste (links) op bezoek bij zijn oude lagere school in De Nova Rawsonville, Zuid-Afrika met rechts Mr. Adams de huidige directeur.Foto Marieke Jooste-Heinkens: Jacobus Jooste (links) op bezoek bij zijn oude lagere school in De Nova Rawsonville, Zuid-Afrika met rechts Mr. Adams de huidige directeur.

 

Stichting Denova zet zich in om de armoede te bestrijden in de kleine plattelandsgemeenschap De Nova, Rawsonville in Zuid-Afrika. Jacobus Jooste, oprichter, is daar opgegroeid en wil op deze manier teruggeven aan de mensen die voor hem gezorgd hebben als kind. Samen met zijn vrouw Marieke Jooste-Heinkens zullen zij tijdens de Zuid-Afrika middag verslag doen van hun recente bezoek aan De Nova. Zij hebben de voortgang gezien van het project Denova Droog; de reparatie van vijftig lekkende en tochtende huizen. De Wilde Ganzen ondersteunt dit project.

 

Deze dag valt samen met de viering van Heritage Day in Zuid-Afrika. Dat is een nationale feestdag die in het teken staat van de diverse culturen waar Zuid-Afrika uit bestaat. In de volksmond wordt het ook wel ‘National Braai Day’ genoemd omdat heel veel mensen dan voor het eerst na de winter weer samenkomen om te barbecueën.