Werkzaamheden Ds. L. Touwenlaan gaan maandag 26 september los, Makkumer Belboei

Werkzaamheden Ds. L. Touwenlaan gaan maandag 26 september los

... het project gaat in totaal 6 maanden duren...

Redactie Makkum 21-09-2022

In opdracht van de Gemeente West-Friesland gaat Van der Wiel Infra & Milieu BV vanaf woensdag 28 september a.s. starten met de herinrichting van de Ds. L. Touwenkaan. De werkzaamheden van de 1e fase zullen plaatsvinden vanaf kruising Bleekstaat tot aan de Klippersgraat. 

Deze brief kwam vandaag binnen. 

 

Informatie voorziening

Vorige week waren de aanwonenden reeds op de hoogte gebracht via een nieuwsbrief. Reeds is een beetje overdreven. Iemand die een korte vakantie viert mist dit soort informatie en ziet bij thuiskomst in eens een heel ander straatbeeld. Recentelijk waren de mensen van BAM ook al rijkelijk laat met het informeren. Op vrijdag werd er een bericht bezorgd, dat het maandag de werkzaamheden starten. Een weekend weg en je weet van niks. Waarom is het zo moeilijk om betrokkenen tijdig te informeren. 

 

De brief van Van der Wiel geeft wel aan, dat er zeker overlast is, maar dat de aanwonenden tijdig worden gewaarschuwd als de woning niet meer met de auto te bereiken is. Vaak natuurlijk niet echt een probleem, maar er zijn mensen die de auto op bepaalde momenten toch even bij de deur moeten hebben. De uitvoerder is hier voor bereikbaar en dan wordt er vast een oplossing gevonden. Er is een directe lijn naar de uitvoerder en dat schept het vertrouwen, dat problemen snel kunnen worden opgepakt en verholpen.

 

Bereikbaarheid

Normaliter zijn ‘s nachts de woningen altijd bereikbaar, of er moeten uitzonderlijke situaties zijn zo laat de heer Ypma weten op de goed bezochte informatie middag in het MAC. Er was toch wel sprake van enige onrust. Met name mensen die aan de singel moeten parkeren maar ook de bewoners aan de Touwenkaan hadden hierover vragen.

 

De werkzaamheden zullen in verschillende fasen worden uitgevoerd. Het is de bedoeling dat het deel tussen de Bleekstaat en de Tjalkstaat *fase 1 en fase 2) nog dit jaar klaar komt. Maar het hele project gaat tot zeker maart 2023 duren. 

 

Openbaar vervoer

De bushalte zal gedurende deze periode bij de rondweg tegenover de voetbalvelden een plek krijgen. Veel ander groot verkeer zal via de kop Afsluitdijk Makkum moeten zien te bereiken. Toch jammer dat de Haaitsmaleane niet direct is doorgetrokken toch? Was een mooie alternatieve ontsluiten geweest.

Er zal dus best sprake zijn van overlast, maar met de goede wil van iedere betrokkene is het komend voorjaar alweer verleden tijd.