Lezing over duurzaamheid en bespaartips in de Bibliotheek, Makkumer Belboei

Lezing over duurzaamheid en bespaartips in de Bibliotheek

Persbericht Makkum 05-10-2022

Donderdag 3 november om 19.30 uur vertelt Wim Canton in de Bibliotheek in Makkum over de bouw van zijn ecologische woning in Makkum. Hoe kom je aan ecologische bouwmaterialen en hoe vind je daar bruikbare informatie over? Er is ook aandacht voor tuinieren; hoe kun je de ecologische principes uitzetten in je eigen tuin? De toegang is gratis, aanmelden kan via www.bmf.nl

Foto van Wim en Saskia voor hun ecologische woning in Makkum (eigen foto)Foto van Wim en Saskia voor hun ecologische woning in Makkum (eigen foto)

 

Voordat Wim zijn vrouw Saskia ontmoette, bouwde hij al twee keer een huis op de traditionele manier. Via Saskia leerde hij bewuster te leven en zodoende ontstond het idee om samen een ecologische woning te bouwen. Wim vertelt over het toepassen van traditionele bouwmaterialen en ecologische bouwmaterialen en welke invloed deze hebben op je ecologische voetafdruk. Ook komt aan bod hoe je de ecologische principes kunt uitbreiden in je tuin en geeft Wim voorbeelden van hoe je zonder chemische middelen plagen kunt verminderen in je tuin.

 

Na de pauze wil Wim duidelijk maken dat consuminderen van energie en water ook te maken kan hebben met bewustwording. Wat kun je op een eenvoudige manier zelf doen om energie te consuminderen met of zonder investering. Hij laat je kennismaken met een door hem ontwikkelde tool waarmee je inzicht krijgt in een deel van je warm tapwaterverbruik en de kosten die dat met zich mee brengt.