Oproep vermiste poëziealbum NR 7, Makkumer Belboei

Oproep vermiste poëziealbum NR 7

Sem Molendijk Makkum 05-10-2022

Makkumer eigenaresse van Altena’s Bazar, winkel in huishoudelijke artikelen, speelgoed en woonaccessoires (gestopt precies 25 jaar geleden), bezit een collectie van 14 poëzie/verhalenbundels. 

Deze Kitty Altena (G ‘32 – O ’12) reisde stad en land af, om voor haar bekende personen en bekende Nederlanders te vangen in haar albums. Majoor Bosshardt, Joop Braakhekke, Comm. Wiegel, Sietske Poepjes, Piet Paulusma, Bisschop Muskens, Jopy Huisman… een greep uit de schrijvers in haar boekjes.


Helaas missen wij nummer 7! En daarom deze oproep. Bij wie in Friesland/Nederland ligt dit 7e boekje?


Op zaterdag 22 oktober van 18:00 tot 22:00 uur vindt onze allerbekende Makkumer Steegjesfair weer plaats. In Makkum zijn zeer veel steegjes te vinden en een wandeling met onderweg leuke en unieke gebeurtenissen en lichteffecten, geeft een geheel andere blik op de vlecke met zijn grachten en rijke koopmanshuizen. Bezoekers kunnen genieten van kunst, verhalen, koopwaar, lekkernijen en de sfeer van vroeger.

 

De Poëzie en verhalenboekjes worden tijdens de Steegjesfair in het Waaggebouw tentoongesteld en iedere uur leest een bekende Makkumer voor uit de albums. En hopelijk ook uit het vermiste exemplaar nummer 7 (Wij zijn namelijk erg benieuwd wie hierin hebben geschreven).

 

Voor meer informatie over de Steegjesfair in Makkum kunt u contact opnemen met Durkje Hoeksema via 06 23 30 45 55 of via steegjesfair@inmakkum.nl