Recordopbrenst voor Maisdoolhof Witmarsum!, Makkumer Belboei

Recordopbrenst voor Maisdoolhof Witmarsum!

Anneke Luijendijk-Tolsma Makkum 13-10-2022

WITMARSUM – Het 23e maisdoolhof te Witmarsum heeft maar liefst 3.575 euro opgeleverd voor de Ronald McDonald Kinderhoeve in Beetsterzwaag. Nog nooit heeft het doolhof zoveel opgeleverd! Hiermee is het recordbedrag van 3.400 van vorig jaar overschreden.

 

Het bedrag bestaat uit de inkomsten uit entree van het maisdoolhof en komt volledig ten goede aan het goede doel. De Ronald McDonald Kinderhoeve is een vakantieplaats voor gezinnen met een zorgintensief kind (0 t/m 25 jaar). Voor deze gezinnen is het vaak moeilijk om op vakantie gegaan, omdat ze worden beperkt door bijvoorbeeld een rolstoel of wekelijkse therapie. Het doel van de hoeve is voor deze kinderen en hun ouders, broertjes en zusjes een ontspannende vakantie te bieden waar kinderen met een handicap plezier kunnen maken met leeftijdsgenootjes. Ook kunnen jongeren die zelfstandig of met begeleiding hun vakantie willen vieren, terecht in de hoeve. 

 

Het stukje land voor het doolhof wordt beschikbaar gesteld door aardappelhandel S. Tolsma. S de Vries (Witmarsum) zaait en oogst het maïs belangeloos. Deze twee sponsors maken het mogelijk dat het doolhof al weer voor de 23e keer geopend werd.

Recordopbrengst in het 23e jaar voor het maisdoolhofRecordopbrengst in het 23e jaar voor het maisdoolhof