Ouderen Songfestival, Makkumer Belboei

Ouderen Songfestival

Willemijn Ploem Makkum 13-10-2022

Sinds enkele jaren  is Friesland goed vertegenwoordigd in het Ouderen Songfestival. Zo ook dit jaar. Maar liefst vijf Friezen zijn door naar de prefinale van de 31e editie van het festival. Trienke Hoogenberg uit Leeuwarden is inmiddels een vertrouwde verschijning, zij bereikte meerdere maken de Grande Finale van het festival.

 

Maar zover is het nog niet. Eerst de prefinale, waarvan een van de drie traditiegetrouw in Posthuis Theater Heerenveen plaatsvindt. Hoogenberg zal deze editie twee keer het podium betreden, eenmaal als solist met Memmelân, een nummer van Natalie Merchant met Friese tekst van Sido Martens. En als duo samen met Harm Kasma uit Tzummarum. Ze brengen De Swalker, een Ierse traditional met Friese tekst van Klaas Kasma.

Debutant Thijs Meester, eveneens uit Leeuwarden, wist de voorrondejury te overtuigen met zijn interpretatie van het bekende Unchained melody. Ook hij stoomt door naar de prefinale in Heerenveen.

Net als Joke Schilling uit IJlst en Marleen Addens uit Minnertsga, beide dames hebben hun eerste ronde, ver verwijderd van hun Friese thuisland, glansrijk doorstaan. Schilling stond op 2 oktober in Roermond op het podium en veroverde de stem van de jury met haar intens doorvoelde uitvoering van Zing dan. Addens reisde af naar het Zeeuwse Vlissingen om vervolgens met een net zo intens ingeleefde Je suis malade haar plek in de prefinale op te eisen.

 

foto vlnr: Joke Schilling - duo Harmm Kasma/Trienke Hoogenberg - Trienke Hoogenberg - Thijs Meester - Marleen Addensfoto vlnr: Joke Schilling - duo Harmm Kasma/Trienke Hoogenberg - Trienke Hoogenberg - Thijs Meester - Marleen Addens

 

Zondagmiddag 30 oktober a.s. gaan de vijf Friezen de strijd aan met tien andere prefinalisten. Op het podium van Posthuis Theater Heerenveen zullen zij nogmaals hun lied zingen. Ze worden dan begeleid door het Ouderen Songfestival Combo o.l.v. pianist, arrangeur en muzikaal leider van het festival Kees van Zantwijk. Presentatie Eva Zwaving.

Kaartverkoop https://www.posthuistheater.nl/agenda/1953/Prefinale/Ouderen_Songfestival_2022

of  bel 0513 61 94 94.