Bouw duurzame ontmoetingsschool de Oanrin in Arum van start, Makkumer Belboei

Bouw duurzame ontmoetingsschool de Oanrin in Arum van start

Persbericht Súdwest-Fryslân Makkum 29-10-2022

Onder groot applaus gaf wethouder Petra van den Akker vandaag samen met leerlingen van ontmoetingsschool De Oanrin het startsein voor de bouw van hun nieuwe school in Arum. 

Wethouder Petra van den Akker geeft startsein bouw De Oanrin in ArumWethouder Petra van den Akker geeft startsein bouw De Oanrin in Arum

Nieuwe dorpsschool 

Wethouder Petra van den Akker (Onderwijs) onthulde woensdagochtend samen met de jongste en oudste leerling het bouwbord van de nieuwe basisschool. Op deze locatie komt niet alleen plek voor de school, ook is er ruimte voor de peuterspeelzaal van KidsFirst en voor diverse verenigingen. Petra van den Akker: “Nu is het nog een bouwplaats, maar over een jaar staat hier een prachtige nieuw gebouw. Een locatie waar ontmoeten centraal staat. Als gemeente zijn we trots op het duurzame karakter van het plan dat er ligt. Het past bij deze tijd. Daarnaast past het goed binnen een dorp als Arum. Vanuit de gemeente stimuleren we graag samenwerkingen tussen scholen en verenigingen in kleine kernen. Dit is daar een mooi voorbeeld van.”  

 

Steentje bijdragen

Alle aanwezige kinderen van ontmoetingsschool De Oanrin en van KidsFirst hebben letterlijk hun steentje bijgedragen. Ze hebben allemaal een steentje versierd en deze bij het bouwbord gelegd. De steentjes zijn na afloop van de onthulling verzameld. Deze zullen zichtbaar verwerkt worden in het gebouw.

 

artist impression van de nieuwe dorpsschool in Arumartist impression van de nieuwe dorpsschool in Arum

 

Duurzaam

Het nieuwe gebouw is met zonnepanelen en Ledverlichting energiezuinig. Een deel van het bestaande meubilair wordt hergebruikt. Daarnaast wordt bij de bouw zoveel mogelijk gebruik gemaakt van recyclebare en biologisch afbreekbare materialen.

 

Als alles volgens planning verloopt, kunnen de kinderen vanaf januari 2024 naar school in het nieuwe gebouw.