Heiligenbeeldenmarkt 12 en 13 november in Jorwert , Makkumer Belboei

Heiligenbeeldenmarkt 12 en 13 november in Jorwert

Jan van Cruchten Makkum 02-11-2022

De Radboudkerk zal in het weekend van 12 en 13 november helemaal in het teken staan van heiligenbeelden en vele andere religieuze voorwerpen. Een groep verzamelaars van heiligenbeelden en andere devotionalia tonen en verkopen dan hier hun mooie collectie, die vaak na jaren verzamelen een enorme omvang heeft aangenomen.

 

Al eerder bleek deze groep verzamelaars dat er in het Friesland  erg veel belangstelling voor religieuze uitingen bestaat. Met name heiligenbeelden. Daarom heeft deze groep besloten  deze expositie opnieuw in Friesland te organiseren.

 

Op deze gezellige en sfeervolle expositie ontmoeten veel mensen met- en zonder kerkelijke achtergrond elkaar. Raken met elkaar in gesprek en halen oude herinneringen op. Genieten van de vele heiligenbeelden, bid- en devotieprentjes, medailles, wijwaterbakjes, knik-engelen, oude kerstgroepen, rozenkransen, kruisbeelden, zakheiligdommen, communiegeschenken, religieuze afbeeldingen, kandelaars, hostiemaker en nog veel meer andere religieuze voorwerpen. In deze prachtige kerk worden o.a. prachtige Marialiederen ten gehore gebracht. Tevens treft men er een boekentafel aan met veel informatie over heiligenlevens.

 

Maria, onze toevlucht in onzekere tijden

De diversiteit aan religieuze artikelen is erg groot en zijn tegen heel redelijke prijzen veelal te koop. Ook voor vragen over religieuze gebruiken en voorwerpen kan men op deze dagen bij de verzamelaars terecht. In de kerk zal ook een devotiehoek worden ingericht met een prachtig Mariabeeld waar mensen tot rust en bezinning kunnen komen, een lichtje kunnen opsteken en een boodschap kunnen achterlaten.

Wanneer.

De expositie/markt wordt gehouden op zaterdag 12 november en zondag 13 november Beide dagen van 11 – 16 uur.

De entree is 3 euro p.p. en is inclusief koffie of thee  te gebruiken in het  karakteristieke  dorpscafé vlakbij de kerk.

Voor vragen is de initiatiefnemer voor deze expositie de heer J. van Cruchten bereikbaar via sterrenbeeld@home.nl