Krystmerke Westerein Harich krijgt steeds meer kleur, licht en vorm , Makkumer Belboei

Krystmerke Westerein Harich krijgt steeds meer kleur, licht en vorm 

Persbericht Makkum 29-11-2022

Op zaterdag 10 en zondag 11 december zal de tweede editie plaatsvinden van Krystmerke Westerein Harich. Een 2 kilometer lange kerstmarkt langs boerderijen en woningen. De commissie is blij dat alle bewoners van Westerein Harich wederom een plekje beschikbaar stellen voor de diverse marktkramen. Met de Krystmerke wordt beoogd de boerderij dichter bij de burger te laten staan.

In verband hiermee kan op één van de boerenbedrijven een kijkje genomen worden in de stal en bij de melkrobot. Bij een biologische boer zullen standhouders aanwezig zijn die biologische producten aanbieden. Op deze manier zal de sfeer van het boerenleven worden gecombineerd met de sfeer van Kerst.  

 

Circa 60 standhouders

Circa 60 standhouders hebben zich ingeschreven, er zijn nog enkele plekjes beschikbaar. De commissie is druk bezig om deze standhouders een mooie plaats te geven en de aankleding van de buurt voor te bereiden. De commissie is enthousiast over de variatie aan standhouders. Op diverse plekken op de route, en in de herberg, is eten en drinken te verkrijgen. De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door diverse muzikanten, verenigingen en/of groepen. 

 

Met hulp van Bram Dahmen is er bij de Stichting Jonkvrouwe J.E.J. Bas Backer en Streekwurk Zuidwest Fryslân subsidie aangevraagd voor het verlichten van de route. Na toekenning kon hier circa 2 km led-prikkabel van gefinancierd worden. 

 

Verschillende klusgroepen werken aan de aankleding van de Krystmerke. Terwijl er bij de één met stof en lint wordt gewerkt, is men elders op de buurt met hout en/ of verlichting in de weer.  In de herfstvakantie is de jeugd van Westerein onder begeleiding van enkele aanjagers in de weer geweest om vrolijke ijspegels en kerstmannen te maken. De decoraties zijn allemaal super mooi geworden. Deze gezellige klusmomenten zorgen voor verbinding op de buurt. 

 

Marktbezoekers kunnen hun auto parkeren bij Manege Gaasterland. Daar stappen zij in de bus richting het startpunt op Westerein . De entree is laagdrempelig; kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang, overige bezoekers betalen 2 euro (dit is incl. vervoer van en naar het parkeerterrein). De fiets mag u meebrengen op Westerein. 

De ruim 100 enthousiaste vrijwilligers komen uit heel Harich en ook vele familieleden van de Westereinders doen mee.  

 

We zien jullie graag op onze sfeervolle Krystmerke! 
Zaterdag 10 december 15 – 21 u. 
Zondag 11 december 11 – 18 u.  
(honden kunnen we niet toelaten i.v.m. het vee en eventueel overdraagbare ziekten over en weer) 

Kijk voor meer informatie op www.krystmerkeharich.nl en houd social media in de gaten voor de laatste nieuwtjes.