Grutte Pier – De Film & Filmcollege, Makkumer Belboei

Grutte Pier – De Film & Filmcollege

Persbericht Makkum 06-12-2022

Grutte Pier vertelt het magische verhaal van friese kleigrond, de bodem waar zoveel bloed is verspild, waar zoveel mensen het leven lieten voor hun vrijheid en waar zoveel geest in die aarde zit dat het tot op de dag van vandaag voelbaar moet zijn.

 

Op zaterdag 17 december keert Grutte Pier terug naar zijn geboortedorp Kimswerd. In MFC Piers Stee is dan de film van Steven de Jong te zien over de legendarische Friese vrijheidsstrijder Pier Gerlofs Donia, een boer die alles kwijtraakt door een wreed politiek spel en wraak neemt…

Foto: poster kimswerdFoto: poster kimswerd

 

Grutte Pier vertelt het magische verhaal van Friese kleigrond, de bodem waar zoveel bloed is verspild, waar zoveel mensen het leven lieten voor hun vrijheid en waar zoveel geest in de aarde zit dat het tot op de dag van vandaag voelbaar moet zijn. Een unieke film op een unieke locatie. 

Zaterdag 17 december in MFC Piers Stee, Harlingerweg 26A, 8821 LC Kimswerd. Middagvoorstelling om 16.00 uur, zaal open 15.30 uur, en avondvoorstelling om 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Friestalige film met Nederlandse ondertiteling.

Entree € 17,50 inclusief filmcollege door Steven de Jong en een kopje koffie/thee als welkom. Reserveren via wapkimswerd@hotmail.com of app 06-50418062. Vermeld middag of avond en aantal personen.