Beste ondernemer en inwoner Makkum en omstreken.......... , Makkumer Belboei

Beste ondernemer en inwoner Makkum en omstreken..........

...Bewustwordingsessie Digitale Weerbaarheid...

Erik Miedema Makkum 23-12-2022

Gemeenten De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân zetten zich in om de ondernemers van Makkum weerbaarder te maken tegen digitale criminaliteit. Daarom organiseren deze gemeenten bijeenkomsten om het bewustzijn onder ondernemers te vergroten.

De organisatie hiervan gaat in samenwerking met de MKB Cyber Campus: dé plek waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen bouwen aan digitale weerbaarheid voor jullie, MKB-ondernemers. De MKB Cyber Campus heeft als missie om MKB’ers weerbaar te maken in de strijd tegen de snelgroeiende cybercriminaliteit.

 

Samenwerkingsproject  MKB Cyber Camous, De Fryske Marren en Súdwest-FryslânSamenwerkingsproject MKB Cyber Camous, De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân

 

Wist je dat ruim driekwart van de ondernemers gebruik maakt van een website en/of webshop. En zo'n 60% gebruikt een klantregistratiesysteem. Allemaal data waar we ons voordeel mee doen. We kunnen eigenlijk ook niet meer zonder. 70% van jullie, ondernemers, geeft aan voor een groot deel of geheel afhankelijk te zijn van digitale systemen en data. Digitalisering levert dus een hoop efficiency op en voorkomt fouten. Maar het brengt ook nieuwe risico’s met zich mee.

 

Cybercriminaliteit

Cybercriminaliteit lijkt ver-van -je-bed, totdat het je raakt. En die kans is reëel als je geen maatregelen neemt. De gevolgen van cybercriminaliteit kunnen groot zijn. In financieel opzicht, maar ook wanneer het gaat om je eigen gevoel van veiligheid en vertrouwen. Dat moeten we zoveel mogelijk voorkomen. In Noord-Nederland zijn vorig jaar 1550 cyberaanvallen geregistreerd. Dit is het topje van de ijsberg. Het gaat er niet meer om of je als ondernemer wordt getroffen door een cybercrime maar wanneer en hoe jij bent voorbereid.

 

Bewustwording

Daarom roepen de Gemeenten De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân haar ondernemers en inwoners op om een eerste stap te zetten en zich aan te melden voor een bewustwordingsessie Digitale Weerbaarheid. Deze sessie creëert inzicht in de situatie van je onderneming. En het geeft richting aan de stappen die je kunt zetten om digitaal weerbaar te worden.

 

Als ondernemer/inwoner in Makkum en omgeving nodigen wij u daarom van harte uit deel te nemen aan de gratis bewustwordingsessie Digitale Weerbaarheid.  

Wanneer:  18 januari 2023
Tijdstip:     19:00 uur - 21:00 uur
Locatie:     Café Restaurant De Prins, Kerkstraat 1, Makkum
Kosten:     GRATIS